Izbira najboljše WordPress teme

Izbira najboljše WordPress teme

  • Post author:
  • Post published:10 septembra, 2020

 

Izbira najboljše WordPress teme je ena izmed glavnih skrbi in ključni element izdelave vsake spletne strani v WordPressu. Izberite napačno temo in uspeh bo težka bitka. Toda s pravilno temo ne bo le neverjetno enostavno zgraditi svoje spletno mesto, temveč boste lahko ponudili tudi neverjetno uporabniško izkušnjo.

Vprašanje je torej, kako prepoznamo nam najbolj primerno temo izmed nabora 10.000+ tem, ki jih najdemo v WordPressu?

Izbira najprimernejše teme ni ravno “mačji kašelj”. Vendar obstajaja smernice, spletne strani, forumi, ki nam pri tem lahko neizmerno pomagajo.

Pred nakupom teme ali vlaganjem časa v njeno prilagajanje si obvezno preberite ta seznam, kaj je treba in česa ne, ko gre za izbiro popolne teme za WordPress.

1. Naredite si seznam funkcij, ki jih želite imeti na spletni strani

Pred izbiro teme je nujno treba ugotoviti, katere funkcije so bistvene in katere niso tako nujno potrebne. Pomembno je, da pred izbiro upoštevate dizajn. Na primer, morate biti pripravljeni vedeti, ali želite, da ima vaše spletno mesto en stolpec ali več stolpcev.

Ko gre za teme WordPress, je manj vedno več. Tema, ki jo izberete od spodaj navzgor, bi morala vsebovati samo funkcije, ki vam bodo pomagale doseči cilj vašega spletnega mesta, ne pa tudi nepotrebnih, ki naredijo vašo temo neurejeno, kar nas pripelje do naslednje točke.

2. Ne izberite napihnjene teme

Čeprav so modni predvajalniki glasbe ali igralne zmogljivosti morda privlačni, lahko vplivajo na delovanje spletnega mesta.

Poleg tega razvijalci za te funkcije pogosto uporabljajo kodo, ki so jo našli v internetu, s čimer ustvarjajo šibke točke na področju varnosti, ker niso nujno osredotočeni na varovanje spletnega mesta, ampak opravljajo določeno funkcijo.

3. Izberite odzivno temo

Odzivna zasnova preprosto pomeni, da je vaše spletno mesto izjemno enostavno za uporabo – ne samo na prenosnem računalniku, temveč na več napravah. To pomeni, da je združljiva z mobilnimi napravami ter ima menije in druge pripomočke, po katerih je enostavno krmilit.

4. Ne pozabite na barvo

Ne pozabite, da večina spletnega trženja temelji na vizualnem videzu, barve pa povečujejo tudi prepoznavnost blagovne znamke. Če imate logotip, poskusite ustrezati svoji barvni shemi tega logotipa.

Če se poskušate odločiti med temno in svetlo spletno stranjo, upoštevajte, da je statistično dokazano, da imajo obiskovalci raje svetlejše strani.

5. Razmislite o nakupu premium teme

Brezplačne teme so sicer odlične za tiste, ki želijo privarčevati, vendar lahko predstavijo nekaj vprašanj. Poleg tega, da kakovost kodiranja morda ni na nivoju, z uporabo brezplačne teme tvegate, da se ne bo redno posodabljala, pomanjkanje podpore in da bo avtor teme popolnoma temo opustil. Za manj prepoznavne teme, je ta verjetnost toliko večja.

Premium teme so bolj dinamične, običajno ponujajo več funkcij kot brezplačne, s katerimi se lahko ločite od množice.

6. Ne izberite teme s pisavo, ki je težko berljiva

To je povezano s hitro pritegnitvijo pozornosti obiskovalca, da ne bodo zapustili vašega spletnega mesta. Svojim občinstvom želite čim bolj olajšati navigacijo po vašem spletnem mestu. Naj bodo vaše pisave enostavne, izpopolnjene in berljive. Najbolj priljubljene pisave na internetu v letu 2016 so bile Open Sans, Josefin Slab, Arvo, Lato in Vollkorn.

Če poznate CSS, bi bilo enostavno vstopiti in prilagoditi pisavo, čeprav je pri prilagajanju nekaterih brezplačnih tem morda nekaj omejenega – nekaj, kar morate opozoriti med postopkom izbire teme. (z drugimi besedami nehajte uporabljati Arial & Helvetica)

7. Temo temeljito preizkusite

Odlično mesto za začetek preizkušanja učinkovitosti teme je namestitev vtičnika Theme Check, ki preveri, ali vaša tema ustreza vsem trenutnim standardom WordPress.

Ko končate z vsemi popravki in naložite vso svojo vsebino, preglejte svoje spletno mesto, preden ga prikažete svetu. Preberite vso vsebino, preverite spletno mesto v mobilnih napravah in poskrbite, da se vse slike pravilno naložijo. Prav tako bi morali razmisliti o naložbi v rešitev za gostovanje.

Viri: Link1, Link2, Link3, Link4.

Vas zanimajo Google Ads in kako delujejo? Stisnite na to povezavo: Link.