WordPress ali statična (Html) spletna stran?

  • Post author:
  • Post published:25 oktobra, 2020

Ena izmed najpomembnejših odločitev, ki jo more vsak posameznik ali podjetje narediti preden se odločijo za prisotnost na internetu je: “WordPress ali statična (Html) spletna stran?”. Torej izdelati spletno stran v spletni platformi WordPress, več o tem v tem blogu ali se pa odločiti za bolj klasičen pristop. Vse pa je seveda odvisno od vaših potreb in dejstev, o katerih bomo pisali v tem blogu.

Na hitro kaj je WordPress

WordPress je “Content Management System” (CMS) ali sistem za upravljanje medijskih vsebin. Sistemi za upravljanje vsebin vam omogočajo upravljanje spletnega mesta iz uporabniku prijaznega vmesnika.

Prednosti uporabe WordPressa

Enostavno posodabljanje – preprosto se lahko prijavite na svoje spletno mesto WordPress in dodate nove strani, ne da bi plačali svojemu razvijalcu. WordPress je enostaven za uporabo in ima intuitiven uporabniški vmesnik, ki vam olajša ustvarjanje ali posodabljanje strani na vašem spletnem mestu.

Profesionalne predloge – na vašem spletnem mestu je na tisoče že pripravljenih predlog. Te teme razvijajo strokovnjaki z vsega sveta.

Neverjetna zmogljivost platforme – spletna mesta WordPress je mogoče enostavno razširiti z vtičniki. Z namestitvijo vtičnikov lahko obstoječemu spletnemu mestu dodate katero koli funkcionalnost, na primer dodajanje obrazca za stik, dodajanje sistema rezervacij, dodajanje galerije fotografij in še več.

Popoln nadzor in lastništvo – Dobite lahko popoln nadzor nad svojim spletnim mestom, njegovo domeno in vso vsebino. Vnesete lahko kakršne koli spremembe.

Slabosti uporabe WordPressa

Krivulja učenja – Čeprav je WordPress enostaven za uporabo, vseeno traja nekaj časa, da se večina začetnikov seznani s programsko opremo. Na voljo je veliko pomoči za hitro premagovanje te krivulje učenja, vendar se bo treba malo potruditi. Potrebno je tudi omeniti, da za kakšne specifične ali napredne modifikacije / spremembe, je potrebno tudi znanje programskih jezikov.

Vzdrževanje – Odgovorni boste za posodobitev WordPressa, nameščenih vtičnikov in tem. Uporabite lahko tudi upravljano WordPress gostovanje, ki lahko to stori namesto vas. V primeru ne rednega vzdrževanja se lahko tudi pojavijo določeni problemi.

Na hitro kaj je Statična oziroma Html spletna stran

HTML je označevalni jezik, ki se uporablja za prikaz spletnih strani. Večina spletnih mest v internetu uporablja HTML z različnimi označevalnimi in skriptnimi jeziki za ustvarjanje spletnih strani. Običajno boste morali najeti spletnega razvijalca, ki bo ustvaril spletno mesto HTML za vaše podjetje. Za izdelavo vašega spletnega mesta bodo uporabili HTML, CSS, JavaScript in nekatere druge programske jezike / tehnologije.

Programska oprema za upravljanje vsebin, kot je WordPress, uporablja bazo podatkov za shranjevanje in pridobivanje vsebine. Po drugi strani pa imajo spletna mesta HTML vso vašo vsebino v statičnih datotekah.

Prednosti statične / html spletne strani

Vzdrževanja je malo do nič – ko je spletno mesto objavljeno, vam ni treba nameščati nobenih posodobitev ali redno varnostno kopirati. Če se nič ne spremeni, lahko spletno mesto enkrat varnostno kopirate in nanj pozabite.

Nizke zahteve – spletna mesta HTML ne potrebujejo strežnikov, na katerih je nameščen PHP ali MySQL. Lahko delujejo na cenejšem strežniku z nizkimi sredstvi. Čeprav večina dobrih podjetij za spletno gostovanje ponuja podporo za PHP in MySQL.

Slabosti statične / html spletne strani

Stroški – Glede na to, da boste morali najeti ljudi tudi za najmanjša opravila, bi lahko stroški spletnega mesta HTML postali precej višji od spletnega mesta WordPress. Sama izdelava spletne strani je dolgotrajneša in kompleksnejša. Za vsako funkcionalnost, ki je samoumevna v WordPressu je tukaj potebno imeti statični vtičnik.

Brez posodobitev – če ne poznate HTML-a / CSS-a / Javascripta-a, je za začetnike zelo težko posodobiti statična spletna mesta HTML. Razvijalca boste morali najeti tudi za manjša opravila, kot so dodajanje novih strani, posodabljanje stare vsebine ali nalaganje videoposnetkov ali slik.

Brez dodatnih funkcij – če vaše podjetje raste in želite na svoje spletno mesto dodati funkcijo, kot so trgovina, anketa ali anketa, galerija itd. Vse to zahteva, da najamete razvijalca in v večini primerov vam priporočijo da se premaknete na WordPress.

Kaj je torej bolje WordPress ali statična spletna stran?

Zdaj, ko poznamo prednosti in slabosti spletnih strani WordPress in HTML. Pogovorimo se o tem, kateri je boljši za vaše poslovno spletno mesto.

Če ste prepričani, da vaše spletne strani ne boste nikoli želeli posodobiti, spremeniti ali dodati ničesar novega, se vsekakor odločite za spletno mesto HTML. Hitreje bo in bolje bo služila svojemu namenu.

Če želite imeti svobodo in nadzor nad svojim spletnim mestom in ne zapravljati denarja za mesečno vdrževanje, ki ga je potrebno razvijalcem plačevati za dodajanje slik, potem je WordPress očitno boljša izbira.

Za tiste, ki želijo razviti svoje poslovno spletno mesto, da povečati spletno prisotnost, je WordPress prava izbira.

Z WordPressom lahko na svoje spletno mesto dodate vsebino, ne da bi koga najeli. Kadar koli lahko ustvarite toliko strani, kot jih potrebujete.

Z dodajanjem blogov lahko stranke vedno obveščate, ali celo ustvarite lasten e-poštni seznam in še naprej privabljate več strank v svoje podjetje.

Postali boste del globalne skupnosti podjetij, ki uporabljajo WordPress za upravljanje njihove spletne prisotnosti. Za vsak dan boste našli veliko brezplačne pomoči, virov, orodij in vtičnikov.

Namesto da razvijalcem plačate veliko denarja za najmanjše stvari, boste ta denar lahko porabili za rast svojega podjetja z WordPressom.

Vir: Povezava

Vas zanima kdo je “UI/UX oblikovalec”? Stisnite na to povezavo: Link